Spændende praktik i hus

Jeg er gået stille med dørene, men papirarbejdet er så småt ved at være på plads, så nu tør jeg godt fortælle, at jeg har fået tilbudt en super spændende praktikplads i 8 uger med start medio april.

Endnu en ansøgning i rækken

De sidste par måneder har jeg søgt ekstra mange stillinger inden for marketing og kommunikation i hele Nord- og Midtjylland – deriblandt også stillinger, der ikke har været slået op, løntilskudsstillinger og praktikstillinger. Jeg så for nogle uger siden et opslag af en virksomhed, der søgte en praktikant til deres in house marketingafdeling, og den stilling søgte jeg naturligvis også. Jeg har tidligere siddet i en marketingafdeling hos en virksomhed, og jeg elsker, når virksomheden står for stort set alt markedsføring og kommunikation selv, fordi man som medarbejder ofte vil opleve at få mange forskelligartede og ofte meget spændende opgaver. Derfor var jeg med det samme tændt. Jeg skrev en super god ansøgning (hvis jeg selv skal sige det), og jeg skabte et visuelt design til ansøgning og CV i Illustrator, hvorpå jeg sendte ansøgningen af sted.

”Vi vil gerne se dig til en praktiksamtale”

En dag lå der en mail i min indbakke fra virksomheden med praktikopslaget. De ville gerne se mig til en samtale ugen efter om en mulig praktik på 8 uger med start medio april. Jeg var rigtig glad. Jeg kunne sagtens se mig selv arbejde for virksomheden, og jeg havde allerede under ansøgningsskrivningen fået en hel bunke gode ideer til udvikling af virksomhedens kommunikation. Dagene op til praktiksamtalen gik med at lære virksomheden at kende og derudover gøre det klart, hvad jeg ville kunne bidrage med hos virksomheden. Jeg havde tilmeldt mig virksomhedens nyhedsbrev, liket virksomheden på Facebook, og derudover havde jeg fået temmelig godt styr på virksomhedens produkter, stil og serviceniveau. Jeg var helt vildt klar, da jeg ankom til praktiksamtalen.

Den gode jobsamtale

Jeg havde på forhånd fået at vide, at der under samtalen ville være tre personer til stede, hvilket kan være lidt intimiderende, men praktiksamtalen var rolig, og stemningen var god og afslappet. Jeg følte mig godt tilpas, og jeg husker, at jeg tænkte undervejs, at jeg fik mine pointer igennem og fik solgt mig selv ret godt. Det må jeg også have gjort, for ved samtalens afslutning sagde marketingchefen, at jeg ville komme til at passe godt ind i afdelingen, at jeg virkede meget kompetent, og at jeg havde rigtig godt styr på sociale medier, hvilket de blandt andet efterspurgte. Så de ville gerne have mig som praktikant, hvis jeg var frisk. Selvfølgelig var jeg det!

Forventninger

Nu går jeg bare og glæder mig til medio april, hvor jeg skal starte i praktik med titlen marketingassistent. Det bliver super fedt! Praktikken indebærer online/offline kommunikation, research og analyser, tekstforfatning og meget mere. Jeg glæder mig allermest til at vise, hvor sej jeg er og til at få lov til at gøre alt det, jeg er så god til. Jeg glæder mig til at blive udfordret, til at lære nogle nye fantastiske mennesker at kende, til at få noget mere erfaring og til at få lov til at lave det, jeg har allermest lyst til – nemlig at arbejde med noget inden for mit fag.

5 kommentarer til “Spændende praktik i hus”

 1. Tillykke med praktikpladsen 🙂

  Det kunne være spændende, hvis du ville fortælle lidt mere om praktikplads i forbindelse med dagpenge og være arbejdssøgende.
  Jeg troede umiddelbart, at man skulle være indskrevet på en uddannelsesinstitution for at komme i praktik: er der særlige regler for at gøre det som arbejdssøgende?

  Det ville også være fedt at høre, om du har nogle tips til, hvad man kan gøre for at komme ind i jobkampen, mens man stadig er studerende, men er i gang med specialet (ligesom jeg).

  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Ann.
   Der er helt særlige regler for praktik som arbejdssøgende. I den forbindelse hedder det virksomhedspraktik og varer i 4-8 uger. Jeg har allerede skrevet en del om det her: http://louisevaar.dk/hvad-er-virksomhedspraktik/ , hvis du mangler yderligere uddybning, så sig endelig til. Jeg er rimelig godt inde i reglerne.

   Jeg var ikke selv særlig jobsøgende som specialestuderende, men det burde jeg nok have været. Rigtig mange anbefaler, at man begynder at søge job 2-3 måneder før, man bliver færdiguddannet.

   God fornøjelse med specialeskrivningen og snarligt held og lykke i jobkampen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *