Manglende match mellem job og opslag

Jeg var til jobsamtale for et par uger siden. Jeg havde glædet mig så vildt, for jobbet lød meget spændende. Desværre var det ikke et match. Hverken mellem jobbet og mig eller mellem jobbet og stillingsopslaget. 

Stillingsopslaget

Jeg havde sendt en ansøgning til et stillingsopslag, hvor jobbet var temmelig præcist beskrevet. Arbejdsopgaverne var tydelige, og målet med den tidsbegrænsede projektstilling var også beskrevet. Jeg brugte lang tid på ansøgningen, og jeg synes, at jobbet passede til mig. Da jeg blev kaldt til jobsamtale, var jeg derfor ellevild. Det her var mit job.

Jobsamtalen

Jeg havde forberedt mig grundigt inden jobsamtalen. Jeg vidste præcis, hvad jeg skulle sige, når arbejdsgiveren spurgte mig, hvad jeg kunne gøre for organisationen. Jeg var ikke i tvivl om, hvorfor arbejdsgiveren skulle vælge mig, og jeg vidste, hvordan jeg skulle overbevise arbejdsgiveren. Jobsamtalen viste sig dog at være noget helt andet end forventet. Selvom jeg flere spurgte mere præcist ind til jobbet og de arbejdsopgaver, der var beskrevet i stillingsopslaget, så ville arbejdsgiveren kun snakke salg.

Jeg vidste godt, at en del af jobbet var direkte salg, og det var okay. Jeg havde dog læst det som om, at det var en mindre del, og at langt det meste af ens arbejdstid ville gå med markedsføringsopgaver. Da arbejdsgiveren blev ved med at sige ”hardcore salg”, blev jeg mere bevidst om, at det her ikke var det perfekte job for mig, på trods af at jeg har en lille købmand i maven.

Snydt

Jeg var trist, da jeg kørte hjem. Min tid var spildt. Arbejdsgiverens tid var spildt, og endnu en gang følte jeg mig meget langt fra drømmejobbet, hvor kommunikation og marketing går op i en højere enhed. Jeg ville ønske, at arbejdsgiveren havde formået at beskrive jobbet, som det reelt var (et sælgerjob) i stedet for at male det i regnbuens farver med tusind andre arbejdsopgaver. Jeg følte mig snydt. Der var ikke et match mellem jobbet og stillingsopslaget, og derfor var der heller ikke et match mellem mig og jobbet. Øv.

Har du som jobsøgende prøvet noget lignende? Eller tænker du som arbejdsgiver på, hvordan du beskriver jobbet i et stillingsopslag?

 

4 kommentarer til “Manglende match mellem job og opslag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *