Månedstatus: 1 måned

Jeg starter hermed en tilbagevendende event: en månedstatus.

Hvad er det?

Det er i dag en måned, siden jeg blev cand.mag. i Kommunikation ved Aalborg Universitet. Jeg vil derfor i kort punktform fortælle, hvad jeg har foretaget mig i den måned. Det er nok mest for min egen skyld, da jeg synes, at jeg har behov for at se, at jeg foretager mig noget, men måske kan andre også finde inspiration til enten jobsøgning eller andre aktiviteter for dagpengemodtagere med meget tid mellem hænderne.

Status

Den første måned som færdiguddannet, har jeg:

 • Ansøgt om optagelse i a-kassen som nyuddannet. (NB til andre: Skal gøres senest 14 dage efter den afsluttende eksamen)
 • Meldt mig ledig på jobnet.dk fra 1. juli.
 • Udfyldt CV på jobnet.dk
 • Udfyldt jobsøgningsplanen på a-kassens hjemmeside
 • Påbegyndt joblog på a-kassens hjemmeside
 • Påbegyndt joblog i excelark for selv at holde styr på alle jobsøgningsaktiviteter, deadlines og opfølgningsstatus
 • Søgt flere opslåede fuldtidsstillinger, alle i Nordjylland, enkelte i Aalborg.
 • Opdateret min LinkedIn-profil
 • Udvidet mit netværk på LinkedIn
 • Kontaktet min tidligere chef fra mit sidste studiejob for at få en skriftlig anbefaling.
 • Været til mit første møde hos a-kassen (som du kan læse om her)
 • Fornyet denne blog med nyt design, ny struktur og ny tekst (endnu ikke færdig med selve indholdet)
 • Påbegyndt genopfriskning af Photoshop

Derudover har jeg:

 • Været på ferie i Valencia, Spanien
 • Taget ukrudt op i min mors have
 • Ryddet op i køkkenskabene
 • Stillet køkkenting, som aldrig bruges, i kælderen
 • Flyttet gamle bøger ned i kælderen
 • Gjort emhætten ren (også den fedtede del af emhætten)
 • Gjort komfur og ovn ren
 • Købt to nye lamper (en bordlampe til stuen og en ny sengelampe)
 • Læst og anmeldt ”En cyklende dame i Kashgar” af Suzanne Joinson
 • Læst ”[Intet nummer]” af Irene Pedersen

Vurdering af status

Jeg har selvfølgelig lavet mange andre ting, men her er i hvert fald nogle af de større projekter. Jeg har brugt en del tid på indledende jobsøgningsinitiativer som eksempelvis at opdatere LinkedIn, men det er også en del af det at være jobsøgende. Jeg går ind i min anden måned som færdiguddannet med masser af motivation og gåpåmod. Der er ikke vildt meget at søge her midt på sommeren, og derfor vil jeg forsøge mig med blandt andet uopfordrede ansøgninger. Jeg er også i gang med at gøre hele mit netværk opmærksomt på, at jeg søger job, vikariat, virksomhedspraktik, løntilskud eller lignende, så måske kan det være, at jeg hører om noget derigennem. Jeg krydser fingre. Jeg håber, at folk tænker på mig, hvis de hører om en jobmulighed inden for kommunikation eller marketing i Nord- og Midtjylland, for jeg er meget ivrig efter at komme i gang med at arbejde og få noget (mere) erfaring.

Én kommentar til “Månedstatus: 1 måned”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *