Månedsstatus: 6 måneder som arbejdssøgende

Da jeg forsvarede mit speciale for et halvt år siden, havde mit optimistiske jeg ikke troet, at jeg et halvt år senere stadig ville være arbejdssøgende. Måske har jeg været for optimistisk, måske bare uheldig. Jeg har masser at tilbyde virksomhederne, og jeg vil i dette indlæg samle op på den seneste måneds aktiviteter for at komme nærmere et job.

Status

Den sjette måned som arbejdssøgende, har jeg:

 • Været til mit andet møde hos anden aktør.
 • Søgt fuldtidsjob i Nord- og Midtjylland.
 • Fået afslag på en uopfordret ansøgning.
 • Været til jobsamtale, hvilket desværre også første til et afslag. (Læs mere her)
 • Færdiggjort 3 ugers kursus i grafiske værktøjer og udviklet mine kompetencer.
 • Haft fokus på intens træning af brug af de grafiske værktøjer ved hjemmeskrivebordet.
 • Fået besked om, at a-kassen igen skal rådighedsgodkende mig.

Derudover har jeg:

 • Færdiggjort tørklæde til min søster og påbegyndt et hæklet tørklæde til mig selv.
 • Leget med Illustrator, Photoshop og InDesign med diverse tutorials.
 • Læst årets bedste bog, Hanne Vibeke Holsts ”Knud, den store”, som jeg giver 5 ud af 5 stjerner.
 • Været til Marie Key-koncert med min kæreste, hvilket var en skøn oplevelse.
 • Bagt kagen, “den der, du ved nok”, til kærestens projektgruppe efter denne opskrift.
 • Bagt julesmåkager med min familie.
 • Lavet julekonfekt med familien.
 • Været på hyggelige kaffedates med andre jobsøgende.
 • Set den nye Hobitten-film i biografen.

Vurdering af status

Den sidste måned har jeg brugt det meste af min tid på at arbejde med grafisk design, hvor jeg både har lavet design til nye ansøgninger samt designet en projektforside, men jeg har også brugt flere online tutorials for at blive en mere erfaren bruger af de grafiske værktøjer. Allerede nu kan jeg tilbyde virksomhederne en kommunikatør, der også kan lave det meste af det grafiske arbejde i forbindelse med brochurer, produktinformation, annoncer, etc.

Da det meste af min tid er gået med det grafiske arbejde, har der ikke været tid til at sende flere uopfordrede ansøgninger af sted, men efter nytår tager jeg med fornyet energi fat på de uopfordrede ansøgninger, så jeg kan komme i gang med at lave noget igen. Jeg vil også undersøge, om nogle virksomheder har mulighed for at ansætte mig med tilskud, da jeg meget gerne vil ud på arbejdsmarkedet og vise, hvor sej jeg er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *