Kom i gang med at blogge

Det kan være uoverskueligt at starte en blog, for hvor starter man lige? Derfor har jeg skrevet 6 gode råd, når du vil starte din egen blog. Læg endelig en kommentar, hvis der er noget, jeg har glemt, eller du savner uddybning af nogle af emnerne. 

1. Vælg en platform

Når du starter en blog, skal du først og fremmest vælge en platform. Du skal overveje, om du vil have dit eget domæne (som du betaler for) eller om du vil ”leje” et domæne (hvilket er gratis). Du får flere muligheder med eget domæne, men det kan måske virke meget uoverskueligt, når du er nybegynder. Jeg startede selv med et ”lejet” domæne via wordpress.com, og det vil jeg altid anbefale nybloggere, da WordPress giver dig mange muligheder og er nemt og sjovt at bruge.

2. Vælg et emne

Hvad vil du blogge om? Har du noget specifikt i tankerne, eller skal det være en personlig blog om dit liv? Det er en god ide at gøre dit emne klart for dig selv, inden du begynder at blogge, fordi det for det første vil hjælpe dig med at få en mere fokuseret blog, men også fordi det vil hjælpe dig, når du skal vælge et navn til bloggen.

3. Vælg et navn

Det bedste navn til din blog, skal være nemt at huske, så folk får det fortalt videre, og det skal være sigende for din blogs emne. Hvis du har en personlig blog ligesom mig, så er det en god ide at bruge dit navn eller en variation af dit navn. Hvis du blogger om rejser, så inkluder gerne ordet rejse i din blogs navn. Det er okay at være kreativ, og det kan tage tid at finde et godt navn.

4. Leg med din blogs udseende

Hvis du eksempelvis vælger WordPress som platform, så har du mulighed for at vælge forskellige visuelle temaer, der kan gøre din blog unik i forhold til de tusindvis af andre blogs, der findes. Derudover fungerer nogle visuelle temaer bedre til din blog end andre. Find ud af, hvad der fungerer for dig. Bemærk at du har flest muligheder, hvis du har dit eget domæne.

5. Research

Der er mange ting, der er gode at vide, når man begynder at blogge, og derfor kan det være en god ide at læse lidt om blogging for begyndere, inden du går i gang. Der findes utallige blogs med kom i gang-guides på Google, så det er bare at begynde at søge. Derudover vil jeg gerne anbefale Blogbogen af Julia Lahme. Den er rigtig god til nybegyndere, og jeg har skrevet en kort anmeldelse af den her.

6. Skriv skriv skriv!

Det er som sagt godt at gøre sig nogle overvejelser, inden man går i gang med at blogge, men når det er sagt, så synes jeg også bare, at man skal komme i gang. Du kan altid rette din blog til undervejs, og det vigtigste er faktisk, at du kommer i gang med at skrive. Langsomt vil du finde din stil, og du vil opleve tilbagevendende læsere.

Vil du vide mere om blogging, så følg min opslagstavle på Pinterest, hvor jeg jævnligt laver opslag om blogging – både for nybegynderne og de mere garvede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *