Jeg er blevet virksomhedspraktikant!

Jeg har flere gange skrevet om virksomhedspraktik og om, hvordan jeg havde fokus på at finde en virksomhed, som havde lyst til fire ugers gratis arbejdskraft fra mig med fokus på kommunikation eller marketing. Der er i stedet sket det, at en virksomhed har fundet mig.

Fra første kontakt til aftale på kun 17 timer

En mandag aften blev jeg kontaktet på Twitter af en arbejdsgiver, der havde læst mit blogindlæg om virksomhedspraktik. Han skrev kort og godt, at hvis jeg søgte virksomhedspraktik, så havde han måske noget – jeg kunne bare sende ham en mail. Det fik jeg først gjort tidligt tirsdag morgen, og i løbet af et par timer fik jeg en mail retur med en kort beskrivelse af projektet og en invitation til at mødes på hans kontor i Aalborg. Allerede tirsdag eftermiddag var jeg til møde på kontoret, hvor jeg fik fremlagt det projekt, som han stod og manglede en projektleder på. Efter en halv times snak frem og tilbage gav vi håndtryk på, at jeg skulle starte i virksomhedspraktik, så snart jobcentret fik det godkendt.

Virksomhedspraktik som projektleder

En uge efter det første møde startede jeg så i virksomhedspraktik som projektleder. Projektet er kort og godt lanceringen af et nyt website. I den forbindelse skal jeg lave mange forskellige opgaver, herunder bl.a. tekstforfatning, koordinering af oversættelse til flere sprog, sikring af et godt flow på sitet, lidt markedsanalyse i forhold til eventuelle konkurrenter, yderligere udvikling af sitet, lidt markedsføring, brugertest og meget mere.

En skøn ordning

Projektet er på mange måder ideelt for mig, for jeg elsker at have flere forskelligartede opgaver på mit skrivebord. For ja, jeg har simpelthen fået et skrivebord i et storrumskontor, hvilket er helt vildt skønt. Det er så dejligt at stå op om morgenen og tage af sted til dette summende arbejdsmiljø, hvor ideerne flyver om hovederne på alle. Jeg har ansvar, og jeg får lov til at vise, hvad jeg duer til. Selvfølgelig skal jeg søge job samtidig med, at jeg er i virksomhedspraktik, men det er okay, for virksomhedspraktik er simpelthen en skøn mulighed for at få noget erfaring, udvide sit netværk og vise en arbejdsgiver, hvor sej man egentlig er. Så nu ved I, hvad jeg skal gå og lave de næste fire uger: Jeg er blevet virksomhedspraktikant!

P.S. Jeg har fjordudsigt fra mit nye skrivebord!

2 kommentarer til “Jeg er blevet virksomhedspraktikant!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *