Hjælp! Jeg er indkaldt til første aktivering!

Når man har været ledig i 3 måneder, så sendes man af jobcentret i den første aktivering, der typisk er et jobsøgningsforløb hos anden aktør. Jeg har om et par uger været ledig efter endt uddannelse i netop 3 måneder, og derfor har jeg også fået brev fra jobcentret om, at jeg er tilmeldt på et forløb, der hedder:  ”Effektiv jobsøgning”. Det er tilsyneladende et forløb på to uger for unge under 30 år hos virksomheden Integro, hvor målet er ”at give ny inspiration til jobsøgningen og ideer til nye jobområder”. Aha, javel ja. Skal jeg nu til at være pædagog i stedet for kommunikatør?

Kender du Integro?

Integro er en kursus- og rådgivningsvirksomhed. Mange har måske hørt virksomheden omtalt før, og i så fald er det sikkert, fordi de blev nævnt i den sarkastiske bog ”Dagpengeland” af Lau Aaen, som udsprang af Aaens blog om livet på dagpenge. Ud fra de erfaringer som Aaen gjorde sig med Integro, er jeg på forhånd temmelig skeptisk over for virksomhedens kompetencer, men jeg må også formode, at virksomheden, for sit eget bedste, har forbedret sig betydeligt siden bogens lancering.

Unge under 30 år

Ja, det er mig, men det er også håndværkeruddannede og professionsbachelorer. Godt nok søger vi alle job, men det er meget forskelligt, hvordan en akademiker og en håndværker søger job. Det er ikke de samme kanaler eller metoder, man gør brug af. Det kan selvfølgelig være, at man i min indkaldelse har glemt at skrive, at forløbet kun er for akademikere, så jeg håber det bedste, men frygter det værste. Jo mere målrettet forløbet er mig, jo mere vil jeg jo få ud af det.

Undgå aktivering

Jeg har hørt, at man kan undgå jobcentrets aktivering. En af de bedste måder at undgå aktivering på, er at få et rigtigt job. Hvis du endnu ikke er den særligt udvalgte til drømmejobbet blandt flere hundrede ansøgere, så kan alternativet være virksomhedspraktik. Det må i øvrigt være en af de hurtigste og mest effektive måder at undgå aktivering på – selv at opsøge og få en aftale om virksomhedspraktik i hus. Så det er min plan. Jeg har lidt tid at løbe på endnu, men det skal gå stærkt. Så jeg er allerede godt i gang med at afsøge forskellige muligheder.

Er du også interesseret i virksomhedspraktik, men du ved måske ikke helt, hvordan du skal gribe det så, så læs mit indlæg om virksomhedspraktik her, hvor der er alt, hvad du har brug for at vide. 

2 kommentarer til “Hjælp! Jeg er indkaldt til første aktivering!”

  1. For nogle år siden var jeg også en tur igennem Integros job-mølle. Desværre har jeg ikke noget pænt at sige, men jeg siger det alligevel. Vi var faglærte og ufaglærte blandet sammen, og branche mæssigt var det også en stor pærevælling. Jeg kom ikke derfra at job rigere. Men som du selv skriver, man kan håbe det er gået fremad siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *