Hvor god er din ansøgning?

Hvor mange jobansøgninger sender du om ugen? Hvor mange har du sendt de første par måneder som arbejdsløs? Sender du den samme – eller stort set den samme – ansøgning af sted hver gang?

Øvelse gør mester

Jeg har sendt lige præcis 20 skriftlige ansøgninger af sted de sidste 3 måneder. De fleste uger sender jeg 2 skriftlige ansøgninger, mens jeg nogle uger kun har sendt en enkelt, fordi jeg har haft gang i andre jobsøgningsaktiviteter. Når jeg holder de første ansøgninger op over for de sidste ansøgninger, så kan jeg se en klar forskel. De første ansøgninger sendt til potentielle arbejdsgivere er slet ikke lige så skarpe som de sidste. For slet ikke at tale om mit CV som i den grad har fået et løft de sidste par uger – både udseendemæssigt og indholdsmæssigt.

Øver du dig?

Hvis du kun har sendt 3 ansøgninger de seneste tre måneder, så gætter jeg på, at de tre ansøgninger er næsten ens. Jeg vil også vove at påstå, at dine ansøgninger højst sandsynligt ikke er specielt gode. Lad mig opstille nogle sammenlignelige situationer for at udtrykke mig bedre:

 • Du var ikke skide god til at køre bil, første gang du satte dig ind i en.
 • Du havde en forfærdelig håndskrift, da du lærte at skrive dit navn. Du har måske stadig en forfærdelig håndskrift, men jeg er sikker på, at den har forbedret sig gennem årene.
 • Dit første projekt på universitet var ikke nær så godt som dit sidste projekt.
 • Første gang du bagte boller, blev de stenhårde, og i dag er de dejligt luftige.

Jeg har selvfølgelig sat det lidt på spidsen, men min pointe er, at hvis du ikke øver dig i at skrive ansøgninger, så bliver dine ansøgninger ikke bedre.

Bliv bedre

Hvis du gerne vil blive bedre til at skrive ansøgninger, vil jeg foreslå, at du ikke arbejder ud fra den samme standardansøgning hver gang.

 • Skriv ansøgningen fra bunden – hvis ikke hver gang, så hver anden gang.
 • Variér dine ansøgninger alt efter jobbet – både indholdsmæssigt og udseendemæssigt.
 • Brug din a-kasse eller din fagforening – få dem til at give feedback på din ansøgning.
 • Skriv mange forskellige ansøgninger – øvelse gør mester.

Jeg er sikker på, at du vil kunne se en klar forskel på dine ansøgninger, hvis du fokuserer på, at hver ansøgning skal være bedre end den forrige.

2 kommentarer til “Hvor god er din ansøgning?”

 1. Hej louise
  Super god artikel – man kan nemt komme til at sende den samme ansøgning igen og igen.
  Har smidt den op på min lille facebook side – guide til god ansøgning – håber det er iorden.
  God dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *