Hvad er “anden aktør”?

Du er ledig og er nu blevet overdraget til anden aktør, men hvad betyder det, og hvilken påvirkning har det på din situation? Herunder kan du få svar på dine spørgsmål.

Hvad sker der?

Når du har været ledig i 3 måneder eller mere, overdrager jobcentret dig til det, der så upræcist kaldes ”anden aktør”. Du modtager et brev med posten om, at ansvaret for det fremtidige kontaktforløb fremover varetages af denne aktør. Du kan vælge en ny aktør inden overdragelsesdatoen, hvis du ikke er tilfreds med det valg af aktør, som jobcentret har gjort for dig. Hvis du ikke vil henvises til anden aktør, kan du klage til Beskæftigelsesankenævnet. Du står nu bare tilbage med spørgsmål: Hvad betyder det for mig og min situation?

Hvem er det?

Anden aktør er samarbejdspartner med jobcentret. Anden aktør kan eksempelvis være et privat konsulentfirma, forskellige organisationer eller daghøjskoler. Når du overdrages til anden aktør, så fungerer din aktør som dit nye jobcenter. Det betyder, at når du tidligere skulle snakke med jobcentret, er det nu din aktør, du skal snakke med. Det er også sin aktør, som nu står for aktivering og godkendelse af blandt andet virksomhedspraktik. Der findes rigtig mange forskellige aktører, som jobcentret kan henvise til. Du kan læse om andres oplevelse af diverse aktører på http://www.andenaktoer.dk samt komme med din individuelle vurdering af din aktør.

Hva’ nu?

Når du er overdraget til anden aktør, vil din aktør selv sende et brev med en indkaldelse til et individuelt introduktionsmøde. Du har mødepligt til dette møde. Anden aktørs formål er at få dig i arbejde så hurtigt som muligt. Når du kommer i kontakt med anden aktør, så bør du gøre dig klart, præcist hvordan din aktør kan hjælpe dig – så får du mest ud af forløbet. Udnyt de kontakter som din aktør højst sandsynligt har rigtig mange af. Mød åbensindet op til det første møde. Jeg mødte selv op med rigtig mange fordomme, hvor langt de fleste røg på gulvet undervejs i mødet. Din aktør er der for din skyld. Husk det!

Husk også at det i sidste ende er dit eget ansvar, at du kommer i arbejde, så gør en indsats!

2 kommentarer til “Hvad er “anden aktør”?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *