Hold styr på din jobsøgning

Jeg er på mange måder et meget organiseret menneske, og det er jeg også i forhold til min jobsøgning. Der er mange måder at organisere sin jobsøgning på, og jeg vil nu fortælle dig om min måde.

Organisering i mapper

Jeg har en mappe, hvori jeg organiserer al min jobsøgning. I denne mappe er der undermapper, hvor jeg gemmer alle ansøgninger, alle CV’er og jobopslag. Når jeg har læst et spændende jobopslag, så gemmer jeg en kopi af opslaget i en mappe navngivet efter den virksomhed, som søger en ny medarbejder. Så kan jeg altid finde opslaget igen – også efter det er fjernet fra virksomhedens hjemmeside. Jeg gemmer også alle InDesign-filer med den rå ansøgning, så jeg altid kan ændre i det visuelle udtryk, hvis jeg på et tidspunkt ønsker at genbruge en del af det visuelle design. Sidst, men bestemt ikke mindst, så gemmer jeg i mappen med virksomhedens navn også ansøgning og CV som pdf. Jeg sender nemlig altid mine ansøgninger som pdf, så det er nemt for arbejdsgiveren at åbne og læse.

Excel er din ven

Jeg holder overblikket over min jobsøgning med Excel. Her noterer jeg alle vigtige oplysninger om jobbet, så jeg hurtigt og nemt kan se, hvornår et job eksempelvis har ansøgningsfrist, eller hvornår der afholdes jobsamtale. Det fungerer som min personlige joblog. Jeg opererer selv med 11 kolonner, men det er op til dig selv, hvor mange detaljer, du vil notere her. Mine kolonner er opdelt således:

 • Dato
 • Aktivitet
 • Arbejdsgiver
 • Kontakt
 • By
 • Stilling
 • Frist
 • Samtaler
 • Svar
 • Ansættelse
 • Andet

Når jeg ser et opslag, så kopierer jeg URL-adressen og indsætter den under kontakt. Under aktivitet noterer jeg: ”skal søges”. Datoen noteres først den dag, jeg sender ansøgningen, så jeg ved præcis, hvornår jeg har søgt hvad. By giver sig selv og er den by, hvor arbejdspladsen ligger. Jeg søger job i både Nord- og Midtjylland, og jeg har derfor brug for overblikket over, hvor de mange job ligger henne. Stilling er den ledige stilling, der søges, og frist er naturligvis ansøgningsfristen. Hvis det står i stillingsopslaget, hvornår virksomheden forventer at afholde samtaler, så noterer jeg også det, mens jeg også altid holder øje med, hvornår virksomheden ønsker ansættelse fra. Jeg noterer altid, når jeg får svar fra virksomheden. Hvis jeg ikke får svar på min ansøgning, men jobsamtalerne blev afholdt i forrige uge, så ved jeg, at det højst sandsynligt er et afslag. Andet er en kolonne forbeholdt det, der ikke passer ind andre steder. Hvis det fx er en stilling på kun 32 timer pr. uge, så noterer jeg det her.

Mange måder at gøre det på

Der er mange måder at holde styr på sin jobsøgning på, og jeg kender også flere, der slet ikke holder styr på jobsøgningen, men bare søger og søger og på den måde risikerer at miste overblikket eller ikke at kunne finde opslaget igen, hvis de bliver kaldt til samtale. Jeg kan godt lide at have et system, og ovenstående system fungerer for mig, men måske er det noget andet, der fungerer for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *