Første møde i jobcentret

Du kan ikke undgå at besøge dit nærmeste jobcenter, når du som mig er nyuddannet og uden arbejde. Du vil blive indkaldt til et møde, som du ikke kan sige nej til. Jobcentret skal informere om nogle af de tusinde regler, som du skal forholde dig til som nyledig, og særligt fik jeg indtryk af, at jobcentret skal informere om alle de mange muligheder, der er for at komme i arbejde.

Aktivering

Jeg gætter på, at vi var 15-20 personer i det lille og meget varme lokale på 5. sal hos Aalborg Jobcenter, hvor en af jobcentrets konsulenter skulle afholde mødet. De fleste af os var akademikere, men der også var en enkelt lærer og et par pædagoger til stede. Konsulenten fortalte blandt andet ud fra et slideshow, hvordan aktivering foregår, og særligt hvad den første aktivering, som finder sted efter maksimum 3 måneders ledighed for nyuddannede, vil indeholde. Det vil blive et jobsøgningsforløb, hvor man blandt andet skal arbejde med at sætte ord på ens kompetencer, have fokus på jobansøgninger, skabe kontakt til virksomheder, arbejde med jobsamtalen, og sidst men ikke mindst vil man komme til at sparre med hinanden. Som mange andre har jeg også hørt de mest forfærdelige historier om disse (ofte irrelevante) jobsøgningsforløb, som jobcentret tvinger nyuddannede ud i, og derfor er jeg selvfølgelig interesseret i at undgå det. Min plan: Jeg skal have et job inden ultimo september!

Sådan kontakter man en virksomhed

På mødet i jobcentret brugte konsulenten også forholdsvis lang tid på at vise os, hvordan man finder et job. Man kan for eksempel gå ind på jobnet.dk og få vist alle ledige job i Nordjylland. Som eksempel åbnede han opslaget for et projektlederjob i en tilfældig virksomhed. Konsulenten antydede, at det kunne vi jo stort set alle sammen søge, for vi havde jo alle skrevet projekter gennem vores uddannelser. Hvis vi var interesserede i det opslåede job, så kunne vi med fordel ringe til virksomheden. Nu var der godtnok ikke lige et telefonnummer på virksomheden ved jobopslaget, men det var ikke et problem. Vi kunne bare ringe ind til jobcentret, og så ville de skaffe nummeret til os…

Sådan søger man efter ledige stillinger

Som det sidste på mødet ville konsulenten også lige illustrere, hvordan søgefunktionen på jobindex.dk fungerer. Hvis man eksempelvis skriver ”presse” i søgefeltet, så vil alle stillingsopslag indeholdende dette ord komme frem på en liste. Det er vældig smart.

Dagens motivation

Mødet i jobcentret indeholdt naturligvis også andre informationer end dem, jeg har nævnt her, men det var ikke noget, som jeg ikke allerede vidste eller ikke allerede havde fået at vide hos a-kassen. Da jeg kom hjem fra mødet, var jeg meget motiveret for at finde et job hurtigst muligt eller alternativt 4 ugers virksomhedspraktik, og jeg var i særdeleshed meget motiveret for at yde et stort stykke arbejde for at undgå at skulle til flere møder i jobcentret.

På Twitter kan du finde ledige stillinger gennem hashtagget #jobdk . Du kan også følge min og andre jagt på et job via hashtagget #jobkampen

5 kommentarer til “Første møde i jobcentret”

  1. Fornemmer jeg en lille snert af sarkasme….?!?!?;-) Jeg kan sagtens forstå du gerne vil hurtigt videre, har prøvet jobcenter-møllen, og den kan være dræbende….

  2. Jeg måtte også lige trække på smilebåndet 🙂 Lidt ironisk distance er altid godt. Giv den endelig gas…Siger jeg som medarbejder i et jobcenter. Jeg har selv forsøgt mig med ironi i str. XL i et indlæg om jobsøgningens 7 dødssynder. Det bliver ikke sidste gang ironi fra min hånd 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *