Forbered dig til jobsamtalen

Du har skrevet et hav af ansøgninger, og nu er du endelig blevet kaldt til jobsamtale, men hvordan forbereder du dig bedst muligt, nu hvor dit drømmejob er kommet inden for rækkevidde? Det vil jeg gerne give dig mit bud på.

1. Genlæs jobopslag og ansøgning

Hvis stillingen har været slået op, skal du genlæse stillingsopslaget, så du er sikker på, at du ved, hvad jobbet indebærer. Hvis du ikke har gemt opslaget på din egen computer, kan du være heldig at finde det i arkivet på Jobindex.dk eller via Google. Dernæst skal du genlæse den ansøgning, du har sendt til virksomheden. Jobopslaget og din ansøgning er udgangspunktet, når du forbereder dig på jobsamtalen, fordi virksomheden ofte starter samtalen med at tage udgangspunkt i enten det aktuelle job eller de ting, som du har skrevet.

2. Lær virksomheden at kende

Det er vigtigt, at du ved, hvad det er for en virksomhed, du skal til samtale hos. Derfor skal du lære virksomhedens produkter at kende, undersøge virksomhedens værdier og vision samt se om du kan gennemskue, hvem virksomhedens målgruppe er. Jeg bruger altid virksomhedens egen website og virksomhedens Facebookside til at undersøge disse ting. Derudover undersøger jeg også ofte, om virksomheden er på LinkedIn, Twitter, Instagram eller Pinterest, fordi jeg vil vide så meget som muligt om virksomheden før min samtale.

3. Hvad kan du bidrage med?

Du har allerede skrevet i din ansøgning, hvad du kan tilbyde virksomheden, men i en ansøgning berører man ofte kun overfladen. Til samtalen skal du give eksempler og uddybe det, du har skrevet i ansøgningen. Hvis du eksempelvis har skrevet, at du kan skabe øget popularitet for virksomheden på Facebook, så skal du til samtalen fortælle mere præcist, hvordan du har tænkt dig at gøre dette. Under jobsamtalen vil virksomheden være interesseret i at vide præcist, hvad du kan bidrage med. De skal se dig som en investering.

4. Dine og deres spørgsmål

Måske kan du selv se, at du har været uklar et sted i din ansøgning, eller måske har du et hul i dit CV. Det er ofte sådan nogle ting, virksomheden spørger dig om til en jobsamtale. Overvej hvilke spørgsmål virksomheden kan finde på at stille dig på baggrund af dit CV og din ansøgning og forbered svarene inden samtalen. Virksomheden vil i de fleste tilfælde også forvente, at du stiller nogle spørgsmål. Det kan være uddybende spørgsmål til selve jobbet, eller spørgsmål angående arbejdskulturen.

God forberedelse. Jeg krydser fingre for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *