Den ultimative guide til jobkampen

For et år siden blev jeg selv færdiguddannet akademiker. Nærmere betegnet cand.mag. i Medieformidlet Kommunikation fra Aalborg Universitet. Jeg har blogget om min rejse, om jobkampen og om alle de udfordringer, man kommer i, når man er nyledig akademiker. Derfor finder du her på bloggen den ultimative guide til livet i jobkampen. Hvis du har spørgsmål til et emne, eller hvis du ikke kan finde et blogindlæg om et bestemt emne eller en udfordring, du som ledig er stødt ind i, så skriv til mig – jeg vil gerne hjælpe.

Få overblikket i jobkampen

Jeg har herunder forsøgt at give et overblik over de forskellige blogindlæg, jeg har skrevet det sidste år om de mest væsentlige emner. Tilsammen giver det dig den ultimative guide til jobkampen, når du bliver indkaldt til det første møde i a-kassen, hos jobcentret, skifter til anden aktør, skal på kursus og meget andet. Sidst i indlægget får du et par “vise” ord med på vejen.

Alt om a-kassen

Alt om jobcentret og anden aktør

Alt om fagforeningen

Alt om virksomhedspraktik

Alt om jobsøgning

Alt om jobsamtalen

Du kan altid bruge søgefeltet på forsiden til at finde et indlæg, eller du kan klikke på de tags og kategorier, som alle indlæg er inddelt i. De beskrevne regler på de forskellige områder er stadig gældende. Selvom nye regler er blevet præsenteret, så er de endnu ikke godkendt og alt er stadig, som det var, da jeg blev færdiguddannet sidste år.

Øvrige kommentarer

Derudover vil jeg bare sige held og lykke. Jobkampen er hård og uden nåde. Talent er ikke altid en garanti. Tag mit ord for, at du også har brug for masser af held. Og husk at holde modet oppe når du modtager afslag på afslag uge efter uge. Jobsøgning er et fuldtidsjob, og det er ofte kun os, der selv har været fanget i jobkampen, der virkelig forstår, hvor hårdt det er. Jobbet skal nok komme på et eller andet tidspunkt. Det er jeg helt sikker på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *