Månedsstatus: 2 måneder som arbejdssøgende

Dette er den anden månedsstatus, siden jeg blev færdiguddannet som cand.-mag. I Kommunikation for to måneder siden. Jeg vil kort samle op på, hvad der er sket den sidste måned. Måske kan andre finde inspiration til jobsøgningen eller andre aktiviteter for os dagpengemodtagere med en del ledig tid i løbet af dagen. Mest gør jeg dog dette for min egen skyld. Jeg nægter at gå i stå.

Gik du glip af den første månedsstatus, kan du finde den her.

Status

Den anden måned som færdiguddannet, har jeg:

 • Været til det første møde på jobcentret og skrevet lidt om det her.
 • Søgt flere fuldtidsstillinger i både Midt- og Nordjylland.
 • Udvidet egen joblog i excelark, så jeg kan holde styr på frister og de svar, som kommer på mine ansøgninger.
 • Påbegyndt liste over mulige organisationer i Aalborg, som kunne være interessante i forbindelse med en eventuel virksomhedspraktik.
 • Tilmeldt mig kompetenceafklaringskursus i a-kassen.
 • Arbejdet lidt videre med genopfriskning af Photoshop, men savner et reelt projekt, som kan gøre det mere spændende.
 • Ændret i indholdet på bloggen, som omhandler mig og min faglige baggrund.
 • Modtaget skriftlig anbefaling fra tidligere chef.
 • Fået en ambition om at høre forskellige fagrelevante podcasts. (Indtil videre har jeg fundet Six Pixels of Separation, For Immediate Release, The Beancast Marketing, Marketing over Coffee og Pottercut. Jeg har ikke fået hørt nogle af dem endnu, så ved endnu ikke om dette er en anbefaling af dem eller en advarsel imod dem.)

Derudover har jeg:

 • Genoptaget hækling og er lige nu i gang med tekandevarmer og iPhone-cover.
 • Været en del sammen med familien og svigerfamilien.
 • Fejret kærestens fødselsdag med sushi og hjemmelavet (temmelig flydende) creme brulée.
 • Læst ”Det jeg elskede” af Siri Hustvedt på opfordring fra veninde. Jeg var ikke begejstret.
 • Læst ”Jeg skal gøre dig så lykkelig” af Anne B. Ragde. Meget velskrevet og hyggelig lille roman.
 • Været i biografen og set ”Familien Miller… langt over grænsen”, som var virkelig sjov!
 • Været til et par ”Stram op-hold” mere inde i Fitness World og stepper stadig på medium-hold.

Vurdering af status

Jeg bliver tilsyneladende halvgammel af at være arbejdssøgende. Det er trættende konstant at tænke på jobopslag, jobansøgninger, netværk og virksomhedspraktik, og derfor er det rart nogle gange at lave noget helt andet. Hækling er enormt afslappende på den der måde, hvor man ofte kan se lidt TV samtidig med. Jeg kobler af, når jeg hækler, og derudover er det rart at skabe noget. Omend jeg godt kan føle mig lidt halvgammel dér i sofaen med garn omkring mig. Det har generelt stået lidt sløvt til med jobsøgningen den sidste måned, men sommeren er også først lige ved at være slut, og alle vigtige chefer, som kan ansætte mig, har vel været på ferie indtil nu. Også derfor har jeg ikke fået gang i uopfordrede ansøgninger. Jeg satser dog på mere arbejdssøgende aktivitet fra min side næste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *